LIFESTYLE

Katero sadje ima največ sladkorja?

Mango

Sadje je dobro za vas! Vsebuje vlaknine in druge hranilne snovi, ki jih potrebujete. Ima pa tudi naravni sladkor in nekateri ga imajo več kot drugi. Na primer, en mango ima neverjetnih 46 gramov sladkorja – ni vaša najboljša izbira, če poskušate paziti na svojo težo ali koliko sladkorja zaužijete. Morda uživajte v nekaj rezinah, ostale pa prihranite za pozneje.

Grozdje

Skodelica teh vsebuje približno 23 gramov sladkorja. To je veliko za nekaj, kar je tako enostavno za v usta. Morda jih boste pojedli počasneje, če jih razpolovite in zamrznete. Čakali vas bodo kot osvežilno poletno poslastico, ki traja dlje časa.

Češnje

Sladki so in imajo sladkor, ki ga lahko pokažejo: skodelica jih ima 18 gramov. Če z njimi napolnite veliko skledo, lahko izgubite občutek, koliko pojeste. Predhodno izmerite svoj prigrizek, da boste natančno vedeli, koliko sladkorja boste prejeli.

Hruške

Ena srednja hruška ima 17 gramov sladkorja. Če poskušate zmanjšati, ne pojejte celega – le nekaj rezin dajte v jogurt z nizko vsebnostjo maščob ali na solato.

Lubenica

Srednji del te poletne poslastice ima 17 gramov sladkorja. Kot že ime pove, je poln vode in ima posebne minerale, imenovane elektroliti, ki so ravno tisto, kar vaše telo potrebuje, da se napolni po nekaj časa na soncu. Naj ostane na rezini ali dveh.

Fige

Dva srednje velika imata 16 gramov. Če poskušate paziti na svoj sladkor, morda narežite nekaj rezin in nanje namažite nekaj kozjega sira za priboljšek, bogat z beljakovinami, ali pa ga uporabite v omaki, da dodate zadrgo pustemu mesu, kot je piščanec brez kože.

Banane

Ena srednja banana ima 14 gramov sladkorja. Če se vam to zdi več, kot ste pričakovali, polovico narežite na jutranje kosmiče ali razbijte majhen kos na sredino sendviča z arašidovim maslom.

You may also like...