LIFESTYLE

4 prednosti samodiscipline

Težko se je naučiti obvladati samodisciplino.

Dobra novica je, čeprav se včasih zdi, kot da nimate nadzora nad določenimi vidiki svojega življenja. Samo tega še ne veš. Vse, kar morate storiti, je, da se naučite nekaj nasvetov o samodisciplini.

Samodisciplina je ena tistih stvari, ki zahtevajo stalno prakso in nego, kot pri vsem, kar potrebuje čas, da se razvije. S prakso lahko tudi vi ugotovite, kako izboljšati samodisciplino. Toda najprej poglejmo, kaj je samodisciplina.

Kaj je samodisciplina?

Samodisciplina je v bistvu vaša dosledna sposobnost nadzora nad svojimi dejanji, občutki in čustvi. Ko gre za vaše finance, je vaša sposobnost, da se držite svojih načrtov za odplačilo dolga, varčevanje in vlaganje.

Ko se boste naučili obvladati samodisciplinarno vedenje, boste ostali motivirani in bolj verjetno boste dosegli uspeh. Torej je zelo močno povezan z močjo volje, ki je nadzor nad lastnimi impulzi in dejanji.

Moč volje je, kako ostanete osredotočeni na nalogo, medtem ko je samodisciplina bolj pomembna, če vnaprej dosledno ukrepate, da okrepite moč volje. Tako samodisciplina kot moč volje gresta z roko v roki.

Prednosti samodiscipline

Obstaja veliko pozitivnih razlogov, da postanete disciplinirana oseba. Izboljšanje samodiscipline ima številne prednosti, ki sem jih navedel spodaj.

Zmanjša tesnobo

Ko imate nadzor nad svojim ravnanjem, je manj verjetno, da boste občutili tesnobo. Naloge boste lahko opravili pravočasno in naredili več. Torej je velik motivator za učenje, kako graditi disciplino.

Poveča vašo sposobnost za doseganje vaših dolgoročnih ciljev

Z manj motenj in samonaloženih ovir vam učenje, kako izboljšati samodisciplino, omogoča doseganje svojih ciljev. Pomeni tudi, da pridete do njih hitreje, kot če bi si dovolili, da vas motijo.

Zaradi tega se počutiš srečnejše

Ko ste na poti k doseganju svojih ciljev, se počutite srečnejši, ker napredujete. K temu pomembno prispeva izboljšanje samodiscipline.

Postanete bolj odporni

Ko se naučite graditi disciplino, se poveča vaša sposobnost, da se uprete skušnjavi. To pa vas naredi bolj odporne, ko se premikate po različnih okoliščinah. Ne bo vas tako mikalo, da bi opustili tisto, za kar se trudite, ali upočasnili svoj napredek.

You may also like...