LIFESTYLE

6 stvari, ki jih lahko naredite, da izboljšate svoje življenje

Ne potrebujete se ponovno roditi, da bi izboljšali kakovost svojega življenja. Le nekaj korakov vam lahko pomaga izboljšati vaše počutje in polepšati dneve. In velika stvar je, da lahko začnete že danes.

Razvijte dosledno jutranjo rutino

Eden od načinov za produktiven dan je, da vsako nalogo, ki jo morate opraviti, razdelite na majhne korake. To pomeni, da točno veste, katero dejavnost boste opravljali od trenutka, ko se zbudite.

Sliši se nekoliko pretirano, ja, toda razlog, da deluje, je, ker ne izgubljate časa, da bi se odločali o stvareh – porabite 10 minut za izbiranje obleke, 15 minut pa se odločite, ali želite iti na tek – preprosto naredi. In tako boste (skoraj) vedno točno pravočasno odšli od hiše.

Poiščite poživljajočo opoldansko dejavnost

Tako pomembna kot določitev urnika za jutra in večer je aktivnost, ki vas bo zagotovo pripeljala iz najhujšega opoldanskega padca.

Oglejte si TED Talk

TED pogovori so kot mini predavanja. Morda vas bodo naučili več o sebi, vas navdušili za inovacije ali samo predstavili zanimivo novo temo. Poleg tega so običajno le približno 20 minut – tako da si lahko ogledate enega in si zelo hitro pridobite znanje, medtem ko se zjutraj pripravljate na delo, med odmorom za kosilo ali ko sedite v čakalnici.

Poslušajte podcast

Podobno so podcasti odlična zabava na poti. In velikokrat so ravno tisto, kar potrebujete, da se sprostite.

Spomni se svojih dosežkov

Če si vsak teden vzamete čas za razmislek o tem, kaj ste dobro naredili, se boste lahko osredotočili na pozitivno. Tako kot datoteka s povratnimi informacijami je lahko vračanje k vašim preteklim dosežkom iz tedna v teden dvig samozavesti – in vam pomaga, ko pride čas, da se pohvalite.

Opravite nekaj dejavnosti brez zaslona

Ni ravno prelomno reči, da veliko svojega življenja preživimo ob pogledu na zaslone. Toda če si vzamemo nekaj časa za namerno ukvarjanje z dejavnostmi, ki niso na računalniku, televizorju, telefonu ali drugi napravi, lahko pomagajo našim očem, spanju in splošnemu duševnemu počutju. Poskusite si privoščiti hobi, kot je branje (knjige ali revije s pravimi papirnatimi stranmi), slikanje, kvačkanje ali igranje inštrumenta, da si privoščite oddih.

You may also like...