TEHNOLOGIJA

Kaj naredi dober video?

Vsak se rad uči česa novega. Konec koncev, zaradi tega je Wikipedia najbližja stvar, ki jo ima internet vsemogočnemu bitju. Imejte to zanimanje v mislih, ko ustvarjate svojo vsebino. Vaše občinstvo je radovedna skupina, ne glede na to, kdo so, zato so razlagalni videoposnetki kot nalašč za vsako ciljno občinstvo.

Razlagalni videoposnetki so (običajno) kratki, zanimivi razčlenitve večjih konceptov. So lahki, zabavni in, kar je najpomembneje, informativni. Ker so tako vsestranski, se njihovi primeri uporabe razlikujejo. Zagon lahko gosti enega na svojem spletnem mestu, da razloži svoje poslovanje in storitve. Podjetje bi ga lahko objavilo na svojem družbenem kanalu, ko uvaja nov izdelek. Neprofitne organizacije jih pogosto uporabljajo za opis zapletenih izzivov, ki jih njihove organizacije poskušajo rešiti. In seznam se nadaljuje.

10 ključev za ustvarjanje odličnih razlagalnih videoposnetkov

Razlagalni videoposnetki so eden najučinkovitejših načinov za hitro prikazovanje velike ideje občinstvu. Toda kakšne lastnosti naredijo odličen razlagalni video, se sprašujete? Brez skrbi, imamo te.

1. Imejte dober scenarij.

Čeprav je v zakulisju zagotovo koristno imeti mojstra peresa (ali tipkovnice, saj je leto 2015), je pri odličnih scenarijih bolj odgovor na prava vprašanja, preden sploh začnete. Preden začnete s pisanjem scenarija, naredite kreativni povzetek, da določite cilje, težave, rešitve in ustrezen ton. Potem lahko začnete pri dejanskih besedah.

2. Pojdite k bistvu.

Vaše občinstvo je kliknilo videoposnetek, ker jih zanima, kaj imate povedati. Nimajo časa za b.s., zato bodite samozavestni in jedrnati v svojem sporočilu. Obstaja razlog, zakaj se izraz »iglje v dvigalu« uporablja bolj kot nogomet Nerf: učinkovit je.

3. Poznajte svoje občinstvo.

To velja za vsak element vašega razlagalnega videoposnetka – tudi odločitev o izdelavi razlagalnega videoposnetka bi morala biti odvisna od vaše občinstva. Redko bodo vaša ciljna publika vsi. Zato pri vsaki odločitvi upoštevajte njihovo starost, spol, ozadje in tehnološke interese.

4. Sporočite vrednost blagovne znamke.

Preprosto naštevanje funkcij v razlagalnem videoposnetku je varno. Ljudje želijo vedeti, kako stvari vplivajo nanje. Tudi če domnevate, da je to zdrava pamet, povejte gledalcu, kako jim vaš izdelek ali ideja še posebej koristi. Navedite primer, kako bi gledalec uporabil vaš izdelek. Pokažite, kako jih vaša storitev opolnomoči. Razmislite, kaj bi raje slišali, če bi bili stranka: »Ta televizor je širok 85 palcev.« proti “Počutili se boste kot superjunak prav v akciji, ko boste gledali najnovejši film Maščevalci na tem 85-palčnem televizorju.”

5. Razmišljajte vizualno.

Nekomu pokazati sliko sončnega zahoda je veliko bolj privlačno kot povedati o njem v 100 besedah, zato potrebujete vizualne slike. Seveda je osrednje sporočilo najpomembnejši element vsakega razlagalnega videa, vendar nikoli ne sme biti edini element. Pritegnite občinstvo tako, da bo dobra ideja videti lepa.

6. Bodite zabavni.

Razlagalni videoposnetki so zasnovani tako, da so gladki, preprosti in enostavni. Vaše občinstvo želi učni načrt, ne zapiske celotnega semestra. Naj bo ton lahkoten in prijeten ter dodajte nekaj strateško izbranih zvončkov in piščal, da zagotovite, da gledalec odide in razume ključne točke sporočila.

7. Uporabite pravo glasbo.

Glasba sproži gledalčevo miselnost in razpoloženje. Epski orkestralni zvok vzbuja občutke dinamičnega vznemirjenja, medtem ko se ljudska glasba zdi muhasta in zabavna. Ambientalni toni vzbujajo začudenje in radovednost, lahka elektronika pa prenaša tehnično in zapleteno misel. Majhna melodija je daleč.

8. Uporabite dober zvok ali pisavo.

Brez pravega glasu, ki bi mu ustrezal, je sicer izjemen razlagalni video mrtev. Najemite strokovnjaka, čigar zvok bo odmeval vašemu občinstvu. Če vaš videoposnetek za razlago vsebuje besedilo na zaslonu, ki pripoveduje zgodbo, namesto da bi uporabljali glasovni posnetek, poskrbite, da boste uporabili primerno pisavo. Prepričajte se, da je čitljiv in da se ujema z videzom, občutkom in tonom videoposnetka.

9. Vključite poziv k dejanju.

Ljudje potrebujejo poziv, tudi če je tako preprosto kot spodbuda, da obiščejo vaše spletno mesto. Če ste svoje delo opravili pravilno, vam ni treba prosjačiti, toda ljudje bodo razmišljali: “kaj pa zdaj?” do konca videa. Razmislite o tem, kako želite, da se vaše občinstvo počuti ali ravna, ko konča gledanje, in jim dajte orodja za spremljanje.

10. Prisiliti delitev.

Kot vsaka kul stvar na internetu je prva misel vsakega pokazati nekomu. Če je vaš razlagalni video očarljiv, očarljiv, očarljiv in enostaven, ga je naravnost težko, da ga ne želite deliti. Vprašajte se, ali je končni izdelek nekaj, o čemer bi želeli povedati svojim prijateljem.

Torej imate: lastnosti vsakega odličnega razlagalnega videa. Vse gre za ravnovesje.

  • Pojasni. Ne predavajte.
  • Vključite se. Ne dolgočasi.
  • Očaraj. Ne zahtevaj.

You may also like...