POTOVANJE

5 razlogov, zakaj bi morali študirati v tujini – Singapur

Majhen, a mogočni Singapur je talilni lonec kultur, kjer se hrana, čistoča in nakupovanje jemljejo zelo resno. Ponaša se tudi s številnimi vrhunskimi priznanji za svoj konkurenčen izobraževalni sistem, ki je napreden, digitalen in globalen.

Pustolovski in ambiciozni mednarodni študenti, ki jih zanima širjenje svojih obzorij in doživljanje življenja v tujini, bodo ugotovili, da Singapur odkljuka veliko polj.

1. Naučite se angleščine in mandarinščine

Angleščina in mandarinska kitajščina sta dva uradna jezika Singapurja, skupaj z malajščino in tamilščino. Singapur je torej odlična izbira za študente, ki se želijo učiti angleščine ali mandarinščine (ali oboje!) med mednarodno izmenjavo.

Približno 70 % prebivalstva Singapurja govori angleško in/ali mandarinsko, pri čemer je delitev med obema precej izenačena. Z obema jezikoma, ki sta razširjena po mestu, boste imeli veliko priložnosti za vadbo učenja v razredu v resničnem svetu.

2. Izkusite mešanico kultur

Ta azijska metropola združuje najboljše z vzhoda in zahoda. Singapurska kultura, ki jo sestavljajo Kitajci, Malajci, Indijci in različne druge etnične skupine in izseljenci, je ena najbolj raznolikih na svetu. Ta raznolikost je očitna v jeziku, hrani, veri, ročnih delih in trgovinah ter različnih festivalih, ki potekajo skozi vse leto.

Vsakdanje življenje v Singapurju je mirno in varno, mesto pa si močno prizadeva za ohranjanje visoke kakovosti življenja. To je povzročilo precej visoke kazni za stvari, kot so žvečilni gumi, pljuvanje, smetenje, hoja soj in ples na mizah.

3. To je raj za ljubitelje hrane

Kje drugje bi lahko večerjali zajtrk v Mali Indiji, kosilo v kitajski četrti in uživali v morski hrani za večerjo kot v Singapurju? Medtem ko je Singapur dom številnih restavracij z Michelinovimi zvezdicami svetovnega razreda, domačini vedo, da je najboljša hrana v Singapurju v centrih Hawker. Te živahne tržnice na prostem ponujajo glasbo v živo, zabavo, kot so igre šaha, in nekaj najboljše ulične hrane v Aziji. Številne stojnice so specializirane za eno jed, recept pa izboljšujejo skozi generacije. Z več kot 100 Hawkerjevimi centri po vsem Singapurju, zakaj ne bi bila vaša naloga, da poskusite vse? Ne glede na to, kar poskusite, je skoraj zagotovljeno, da bodo slastni.

4. Skočite na druge azijske vroče točke

Čeprav je Singapur morda majhen, je tako blizu drugih čudovitih azijskih destinacij, da jih lahko enostavno raziščete za vikend. Let iz Singapurja v Kuala Lumpur traja malo manj kot eno uro, medtem ko je Phuket na Tajskem oddaljen manj kot dve uri. Otok Sentosa je še ena odlična destinacija, ne da bi zapustili Singapur, kjer lahko obiščete tematski park Universal Studios ali se s trajektom odpravite do otoka Sisters in se potapljate skozi cvetoče grebene ali naredite piknik na plažah s palmami.

5. Spoznajte mednarodne prijatelje

Kulturni talilni lonec, živahna kulinarična scena, učinkovito in varno mesto ter neposredna bližina drugih azijskih žarišč naredijo Singapur vrhunsko študijsko destinacijo za mednarodne študente. Z visoko uvrščenimi univerzami mesto privablja ljudi z vsega sveta, zaradi česar je idealen kraj za druženje s kolegi mednarodnimi študenti in sklepanje novih prijateljev za odkrivanje Singapurja. Prav tako ne manjka stvari za ogled v mestu in okolici. Odpravite se na izlete na bližnje otoke Sentosa, Pulau Ubin in St. John’s – popoln način za raziskovanje, medtem ko uživate v zabavnem dnevu z novimi prijatelji.

You may also like...