POTOVANJE

Zakaj potovati na Islandijo?

Islandija je do nedavnega ostala dokaj nezaželeno mesto za obisk. Zdaj se zdi, da fotografije nedavnih potovanj prijateljev v to mrzlo državo napihnejo naš vir novic in vsak dan več in več popotnikov rezervira vstopnice. Torej, kaj je dogovor? Zakaj je Islandija postala tako priljubljen kraj za obisk? Od čudovitih pokrajin do prijaznih ljudi, ta država ponuja veliko.

1. Mistične pokrajine

Obstaja razlog, da toliko popotnikov obleče smučarske jakne in prenaša mraz. Turiste privlači Islandija zaradi njene osupljive naravne lepote. Pokrajina ni nič drugega kot mistična. Scena obljublja neskončno vrsto zasneženih vulkanov, gora in ledenih polj. Nordijski ledeni razgledi so z razgibanim terenom “drugega sveta” kot nič, kar boste videli v preostalem svetu.

2. Eko destinacija

Bralci Don’t Forget To Move bodo vedeli, kako pomembna so odgovorna in trajnostna potovanja za nas (če ne, preberite o naši strasti do tega tukaj). Obožujemo organizatorje potovanj in hotele, ki se osredotočajo na okolju prijazne pobude. Na našo srečo ni le nekaj hotelov, ampak cela prekleta država, ki je okolju prijazna! Pravzaprav ima Islandija najčistejšo porabo energije na svetu! Turistična komisija Islandije je zavezana ohranjanju nizkega vpliva turizma na okolje s podpiranjem izletov, hotelov in dejavnosti, ki varujejo okolje. Resno, ali je kaj bolje?

3. Severni sij

Videti severni sij so bile od nekdaj moje otroške sanje. Nekaj posebnega je v gledanju tako spektakularne predstave, ki je 100 % naravna. Tisto, kar jih dela še bolj posebne, je njihova neulovljivost. Pogoji morajo biti ravno pravi, da bi bili priča temu čudovitemu pojavu, zato več časa kot boste na Islandiji, večja je možnost, da jih boste videli. Kar je za nas v redu, prepričan sem, da lahko na Islandiji najdemo veliko stvari za zabavo!

4. Modra laguna

Ena največjih turističnih atrakcij Islandije je Modra laguna in prav je tako. To geotermalno zdravilišče je napolnjeno z mineralno obogateno vodo, ki kožo lušči. Tu je tudi slap, ki pljuva ogreto vodo, in če stojite pod njim, se počuti kot topla masaža. Če smo pošteni, smo slišali mešane ocene, vključno s pritožbami glede dolgih vrst, prenatrpane vode in precenjenega vstopnine. A kot pravi Lonely Planet, je obisk Islandije in nevideti Modre lagune enako kot iti v Pariz in preskočiti Eifflov stolp. Res ne morete zamuditi.

5. Potovanje po cesti

Ko pomislite na potovanje po Islandiji, si morda ne predstavljate, da bi to počeli na potovanju. Toda izleti z avtom na Islandijo so zelo priljubljeni. Obvoznica, dolga 830 milj, kroži po vsej državi in na poti zaide na priljubljena postajališča. Najboljši del islandskega potovanja je, da se lahko ustavite, ko se vam zdi pokrajina še posebej osupljiva. Poleti sonce sije do polnoči, tako da boste imeli dovolj dnevne svetlobe za raziskovanje okolice. Če niste prepričani, ali bi se odpravili na potovanje po Islandiji, potem lahko še vedno doživite državo s številnimi neverjetnimi izleti po Islandiji!

6. Reykjavik

Če potrebujete malo akcije, da razbijete te tihe, slikovite vožnje, je Reykjavik pravi kraj. Morda je majhno, a to najsevernejše glavno mesto je polno restavracij, kavarn, barov, muzejev in še več. Reykjavik je mesto, kjer se lahko sprehajate, veliko dela za poceni potnike, vključno z brezplačnimi dejavnostmi, kot je ogled lokalne ulične umetnosti ali uživanje v parkih. Zdi se, da je to trendovsko majhno mesto popolno mesto za nekaj dni oddiha in doživetje življenja kot domačin.

You may also like...