POTOVANJE

Kako ustvariti profilni video za svojo osebno blagovno znamko?

Video trženje za mala podjetja ni tako zapleteno ali drago, kot si mislite. Če ta članek berete s pametnim telefonom, že imate v roki videorekorder.

Z nekaj načrtovanja in kančkom kreativnosti lahko ustvarite marketinške videoposnetke, ki navdušijo vaše občinstvo. Če še vedno dvomite o vrednosti videa za vaše podjetje, še posebej, če ste majhen, je tukaj nekaj dejstev, ki vas lahko prepričajo.

Kaj je video marketing?

Rečeno je, da je slika vredna tisoč besed. Za videoposnetek to pomnožite s tisoč. To je osnova video marketinga, močne oblike trženja, ki učinkovito pritegne vaše občinstvo kot del vaših marketinških kampanj.

Video trženje pomeni uporabo videoposnetkov za promocijo in pripovedovanje ljudem o vašem izdelku ali storitvi. Pomaga povečati angažiranost na vaših digitalnih in družbenih kanalih, izobražuje vaše občinstvo in vam omogoča, da jih dosežete z novim medijem.

Zakaj je video marketing pomemben?

Uporaba videa kot dela trženja pridobiva veliko pozornosti v podjetjih vseh velikosti, vključno s podjetniki in malimi podjetji.

Raziskava Renderforest je pokazala, da so videoposnetki pripomogli k povečanju podjetij:

  • Prepoznavnost blagovne znamke za 70 %
  • Promet za 51 %
  • Prodaja za 34 %

Izid je prav neverjeten, kajne?

Ključ do njihove priljubljenosti je v njihovi relativni enostavnosti sodelovanja s potencialnimi in strankami na več platformah.

Mala podjetja, kot je vaše, vse bolj uspešno uporabljajo videoposnetke za privabljanje, pretvorbo in obdržanje novih strank.

Kakšne so prednosti video marketinga?

Z dostopom do hitrejših omrežij podjetja uporabljajo vse več videoposnetkov za sodelovanje s svojimi strankami. Številna podjetja, verjetno tudi vaši konkurenti, uporabljajo videoposnetke za pomoč pri pridobivanju vrednosti svojega občinstva.

Zakaj bi morali v svojih objavah na družbenih omrežjih uporabljati videoposnetke? Video objave:

  • Ostanite vidni dlje v družabnih virih
  • Zagotovite si večjo izpostavljenost in sodelovanje
  • Povečajte razumevanje svojega izdelka
  • Izstopajte bolj
  • Zagotovite bolj prijazen način za sodelovanje s svojim občinstvom
  • So močno prodajno orodje
  • Uvrščanje višje v iskanju
  • Priljubljenost raste na različnih platformah

Kako začeti?

Video trženje je postalo vodilna vsebinska strategija v svetu trženja in je vsebina, ki jo vaše občinstvo pričakuje v prihodnosti. Prej ko začnete z videoposnetki, boljši bo vaš uspeh na dolgi rok.

Prej ko začnete z videoposnetki, boljši bo vaš uspeh na dolgi rok.

Kako torej hitro začeti in doseči rezultate?

Uporabite svoj pametni telefon. To je vaše najbolj dostopno sredstvo za ustvarjanje video vsebin. Če je mobilni video dovolj dober za YouTube superzvezdnike, bo verjetno dovolj dober za vaše prvo snemanje.

Video primeri

Za ideje za samo video vsebino je tukaj nekaj primerov za začetek.

a) Predstavite svoj izdelek s predstavitvenimi videoposnetki

Predstavitveni videoposnetki ali videoposnetki o izdelkih so kratki, izobraževalni video posnetki, ki pojasnjujejo, kako deluje vaš izdelek ali storitev. Poudarite vse ključne prednosti svojega izdelka ali storitve in zagotovite poziv k dejanju, ki bo spodbudil gledalce k nakupu.

b) Video posnetki iz zakulisja

Dajte svojemu občinstvu priložnost, da spozna ljudi, ki stojijo za vašim podjetjem, in razumejo, kako je vaš izdelek narejen. Pristnost ni nekaj, kar bi morali poskušati ponarediti. To je učinkovit način za izgradnjo čustvene povezave s svojimi strankami.

c) Izobraževalni videoposnetki in videoposnetki z navodili

Videoposnetki so še posebej prepričljiv način, da se naučite nekaj narediti na spletu, saj vam videoposnetek natančno pokaže, kako to storiti.

d) Video posnetki s pričevanjem strank

Videoposnetki s pričevanjem so odličen način za povečanje družbenega dokaza in vplivanje na vaš ciljni trg. Vaše stranke želijo zagotoviti, da je vaš izdelek popolna rešitev za njihove potrebe. Ta vrsta video trženja lahko pomaga pri predstavitvi vaših izdelkov, hkrati pa gradi zaupanje.

You may also like...