POTOVANJE

11 načinov zaslužka med potovanjem

Oglejmo si nekaj posebnih možnosti, ki bi lahko bile koristne za vse, ki želijo zaslužiti dovolj, da ohranijo potovalni življenjski slog.

1. Učite angleščino

Poučevanje angleščine bi lahko pomenilo karkoli, od redne, stalne kariere, do dela na daljavo, kjer poučujejo otroke na spletu, ko potujete, do prevzema začasnih izmen za kritje, da bi zaslužili nekaj denarja.

V nekaterih delih sveta za to zadostuje že visoka stopnja ali materni govornik angleščine, a z ustrezno kvalifikacijo TEFL boste še naprej in vam dali veščine, ki jih potrebujete za udobno poučevanje.

Izbrali boste lahko poučevanje v različnih oblikah in starostnih skupinah – od vrtcev do poslovnih strokovnjakov in vsega vmes.

2. Samostojno delo na daljavo

Glede na vaše spretnosti in interese boste morda lahko dobili samostojno delo iz lastne baze strank ali pa se potopili v delovna mesta in jih opustili prek platforme na trgu. Samostojno delo na daljavo je primerno za širok nabor veščin, od oblikovanja, spletnega in mobilnega razvoja, pisanja vsebin in besedil ter celo računovodstva.

Biti samostojni delavec pomeni, da lahko nadzorujete svoj delovni čas in urnik, vendar to pomeni tudi, da boste odgovorni za zagotovitev, da ste zakonito upravičeni do dela, kjer koli že ste, in za urejanje lastnih davkov.

Pomislite, kako bi vaše veščine in izkušnje lahko delovale v spletnem kontekstu in kako bi se lahko tržili strankam. Če niste prepričani, si oglejte projekte in profile samostojnih delavcev, ki so navedeni na priljubljenih tržnih platformah, kot sta Fiverr ali Upwork, da dobite nekaj idej.

3. Zaslužite z blogom

Potovalni blog je morda očitna izbira, vendar lahko ustvarite in ovrednotite blog o kateri koli temi, ki vas zanima. Ni lahko in ni hitro – vendar je lahko verodostojen vir dohodka, ko imate dostojno sledilce.

In čeprav je bilo bloganje morda prvotno mesto za zaslužek na ta način, je bloganje ali uporaba drugih družabnih spletnih mest lahko enako uspešna, če poznate svoj trg.

4. Prodajte svoje fotografije

Če imate oko za fotografijo, se da zaslužiti – tudi če ne potujete s svojim najboljšim fotoaparatom.

Možnosti vključujejo prodajo svojih fotografij borznim agencijam za licenčnine – to je lahko lep način za zaslužek majhnega pasivnega dohodka med potovanjem. Ali pa spremenite svoje potovalne fotografije v razglednice ali knjige in prodajajte fizične izdelke osebno ali prek spletne trgovine.

Nazadnje, če ste vešči portretnih slik, lahko prodajate portretne pakete, kadar koli ste nekaj časa v kraju – od družinskih fotografij do profesionalnih posnetkov glave, po vsem svetu je povpraševanje po nadarjenih fotografih.

5. Zaslužite pasivni dohodek na spletu

Zaslužek pasivnega spletnega dohodka je zelo pameten način za plačilo potovanj – žal to ni lahka hitra rešitev.

Da bi lahko služili pasivni dohodek, boste običajno morali vložiti kar nekaj časa v pripravo dogovorov, da se boste lahko umaknili in se vaše podjetje – bolj ali manj – upravljalo samo med selitvijo. Vendar s časom in trudom lahko deluje.

Razmislite o podjetjih za odpremo pošiljanje ali če ste ustvarjalec, bi lahko prodajali fizične izdelke prek spletnih mest, kot je Redbubble, ali digitalne izdelke prek platforme, kot je Etsy, z malo ali brez stalnih prizadevanj.

6. Prevajanje

Če lahko govorite drugi jezik, boste lahko našli prevajalsko delo, ki bo ustrezalo vašemu potovalnemu življenjskemu slogu. Če ste nenehno v gibanju, bi lahko razmislili o razvoju prevajalske poslovne ideje ali delu prek samostojnih platform.

Če prevzamete prevode dokumentov ali pisnih del, boste pogosto lahko delali po svojem urniku, ne da bi vam bilo treba skrbeti za razlike v časovnih pasovih. Če boste nekaj časa na istem mestu, boste lahko iskali tudi nastope prevodov v živo, ki so pogosto bolje plačani.

Če se lahko uvrstite na določeno področje – medicinski prevod, tehnični dokumenti ali sodni prevodi v živo, boste lahko eksponentno povečali svoj potencial zaslužka.

You may also like...