POTOVANJE

Kako prevzeti kontrolo nad svojim življenjem?

Ko ugotovite, kako prevzeti nadzor nad svojim življenjem, odkrijete sporočilo, ki stoji za enim od slavnih citatov Tonyja Robbinsa: »Uspeh je delati, kar hočeš, ko hočeš, kjer hočeš, s kom hočeš, kolikor hočeš. želim.” Uporabite naslednje strategije, da prevzamete nadzor nad svojim življenjem in kariero.

1. Bodi to, kar si

Se vam kdaj zdi, da živite življenje nekoga drugega? Pogosto mislimo, da vemo, kdo smo, ker živimo na določen način. Resnica je, da naše življenje ne narekuje, kdo smo – to, kdo smo, mora narekovati naša življenja. Tony pravi: “Kjer boš živ, je tam, kjer si v resnici ti.” Nehajte sprejemati odločitve, da bi osrečili druge ljudi, in začnite osrečevati sebe.

2. Obvladaj postavljaneje ciljev

Ko se počutimo kot gledalci lastnega življenja, postanemo resignirani. Iščemo gotovost glede naših drugih šestih človeških potreb. Raje »gremo s tokom«, kot da bi odločno ukrepali – toda naše možgane je dejansko treba izzvati. Postavite si cilje, ki so težki, a dosegljivi. Prepričajte se, da so specifični in jih zapišite. Izkoristite naravno potrebo možganov po rasti, da prevzamete odgovornost za vaše življenje.

3. Razvijte fokus

Namesto da vas motijo vsa področja, kjer želite prevzeti odgovornost za svoje življenje, se osredotočite na eno področje naenkrat. Ko razvijete fokus, lahko vidite rešitve tam, kjer ste jih morda prej zamudili. Prav tako lahko obvladate svojo anksioznost, ki je produkt pretirane analize vseh “kaj če“, ki se morda nikoli ne zgodijo.

4. Bodite hvaležni

Kako hvaležnost vpliva na učenje, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje? Predstavljajte si, da je vaše prihodnje življenje točno takšno, kot si želite: če niste hvaležni zanj, boste zamudili rezultate, za katere ste si tako trdo delali. Namesto da razmišljate o tem, kako se življenje ne meri, uporabite svoje nezadovoljstvo za spodbujanje dejanj. V trenutnih okoliščinah se boste počutili srečnejše, ne da bi izgubili zagon, ki ga potrebujete za doseganje večjih in boljših rezultatov.

5. Upoštevajte pravilo 80/20

Pravilo 80/20 je dragoceno orodje za upravljanje časa. Ko se trudite prevzeti odgovornost za svoje življenje, se želite prepričati, da boste 80 % svojega časa, energije in pozornosti osredotočili na naloge in odnose, ki so najpomembnejši. Če želite uveljaviti pravilo 80/20, se vprašajte: Ali prevzamem odgovornost za svoje življenje z dejavnostjo X? Ali me to približuje mojemu namenu? Če je odgovor ne, prilagodite svoje prioritete.

6. Temptajte se

Naučiti se prevzeti odgovornost za svoje življenje je podobno kot vzdržljivostna dirka. Če pristopite s šprintersko miselnostjo, boste izgoreli, preden boste prečkali ciljno črto. Nehajte se truditi, da bi vse naredili čim hitreje, in si vzemite čas, da »povohate vrtnice«. Ko upočasnite, v svoja dejanja vključite pozornost, ki postavlja temelje za zasledovanje smiselnih ciljev.

7. Naredite se ranljivega

Spremembe v vašem življenju bodo povzročile nekaj nelagodja, saj se boste naredili ranljivi. Morate premagati nelagodje, da se bolje spoznate. Od tam postane učenje, kako prevzeti svoje življenje, bolj intuitivno, saj delujete na podlagi svojih najbolj globokih vrednot.

8. Dvignite svoje standarde

Tony uči: »Kadar koli si iskreno želiš spremembo, je prva stvar, ki jo moraš narediti, dvigniti svoja merila.« Želite strastno razmerje, manj drame ali bolj izpolnjujočo kariero? Ne sprejmite nič manj. Morda boste nekaj časa sami ali celo izgubili prijatelje. Črpajte svojo notranjo moč in ne pozabite, da delate na tem, da prevzamete odgovornost za svoje življenje.

9. Držite se odgovorni

Vse v vašem življenju je rezultat vaših odločitevne vaše preteklosti, ne dejanj drugih ljudi, ne stanja na trgu. Če ne dosežete cilja, bodite iskreni, zakaj. Naučite se prepoznati svoje vzorce v odnosih, da se jih boste lahko osvobodili. Šele ko prevzamete polno odgovornost za vse svoje odločitve, lahko prevzamete odgovornost za svoje življenje.

Ste pripravljeni obvladati, kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in ustvariti življenje, o katerem ste vedno sanjali? Opolnomajte se in prevzamete odgovornost za svoje življenje.

You may also like...