Digitalni nomadi so na pragu gibanja fleksibilnosti dela. Potujejo in delajo na daljavo od koder koli, pri svojem delu uporabljajo tehnologijo in orodja. Nekateri digitalni nomadi lahko potujejo vsak teden ali mesec, nekateri pa lahko odložijo vložke več mesecev naenkrat.

Po ocenah podjetja Minaal bi lahko bilo v ZDA 21-33 milijonov digitalnih nomadov (skoraj 20% delovne sile ZDA). Ker delo na daljavo še naprej narašča (natančneje 115% v zadnjih 10 letih), je verjetno, da se bo vse več oddaljenih delavcev lotilo digitalnega nomadskega načina življenja.

Če ste že na poti ali šele razmišljate, da bi postali digitalni nomad, imamo seznam priporočil, ki vam bodo v pomoč pri opravljanju vašega dela. Za pripravo tega seznama smo poskušali razmisliti o nekaterih osnovnih elementih, ki jih morda potrebujete (na primer računalnik, tipkovnica, miška, telefon itd.), in podali nekaj predlogov, ki so še vedno potrebni, vendar presegajo osnove.

Tu je osem stvari, ki jih vsak digitalni nomad potrebuje, da opravi svoje delo:

1. Vroča točka – hotspot

Internet je ključ do tega, da vaš digitalni nomadski način življenja postane mogoč. Medtem ko hoteli, Airbnbs, knjižnice in kavarne pogosto ponujajo brezplačen brezžični internet, boste želeli imeti dostopno točko, ki jo boste zapolnili za druge čase. Običajno bo vaš ponudnik mobilnih telefonov ponudil dostopne točke.

2. Potovalna torba

Vprašajte katerega koli pogostega popotnika in verjetno se bodo strinjali, da ima priročna in kakovostna potovalna torba lahko veliko razliko.

3. Organizator elektronike

Kot digitalni nomad boste verjetno potovali s kar nekaj elektronike in dodatne opreme, kot so polnilci. Ko ste na poti, jih je mogoče zlahka izgubiti, zato priporočamo odličnega organizatorja.

4. Slušalke

Kot digitalni nomad verjetno zelo pogosto delate v javnih prostorih. Brezžične slušalke ali slušalke vas lahko prihranijo, če morate poslušati nekaj za službene namene, klepetati med konferenčnim klicem ali pa vam preprosto prihraniti zadrego, da se video oglas izklopi, ko preprosto berete novice.

5. Prenosni polnilnik

Brez napolnjene baterije ne bo veliko dela. Nič ne more biti bolj frustrirajoče kot delo, bodisi v hotelu ali v kavarni, in potem, ko se vam izprazni baterija prenosnika ali telefona.

6. Zunanji trdi disk

Zunanji trdi disk je v bistvu varnostna mreža. Med potovanjem se lahko z računalniško opremo zgodi kar koli. Shranjevanje in varnostno kopiranje vašega dela na zunanji trdi disk vas lahko pomirja, da je vaše delo varno, če se kaj zgodi z računalnikom – ali vam na notranjem trdem disku zmanjka prostora.

7. Prenosna miza

Prenosne mize so nujna oprema vsakega digitalnega nomada. Te prenosne “mize” vam ležijo v naročju, zaradi česar so kot nalašč za uporabo v avtu, na postelji ali v kateri koli potovalni situaciji, kjer morda nimate prostora za pisalno mizo. Prenosne mize so zasnovane tako, da zagotavljajo stabilno in ravno površino ter ohranjajo računalnik hladen.

8. Predmeti za sprostitev

Sprostitev je pomembna za vsakega delavca! Glede na prostor je tukaj nekaj predlogov za lahke, prenosne predmete, ki jih lahko vzamete s seboj na pot.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *